Lezzetli Çorba Yapmanın İncelikleri Bu Tarif Sırlarıyla Çorbanız Daha İyi Pişiyor
Çorba Türk mutfağının en sevilen yiyeceklerinden. Peki Lezzetli çorba yapmak için incelikler neler? Şimdi sizlerle o sırları vereceğiz..
Çorba, her ana yemek öncesi yaz-kış içilebilecek enfes bir üründür. Neyle yapılmış olursa olsun ister kahvaltıya ister öğlen atıştırmalık olarak her zaman tüketilebilecek nadir yemeklerimizdendir.
Türk mutfağının da olmazsa olmazıdır çorba.. Bizim evde de her gün çorba pişer. Yaz-kış fark etmez. Soğuk soğan çorbasından ezogeline.. Kimi zaman kahvaltıda da sadece bir tas çorba ile doyururuz karnımızı. Özellikle kış mevsiminde hem iç ısıtır hem de karın doyurur.
Ben de sizler için doğru ve lezzetli bir çorba nasıl yapılır paylaşmak istedim. Umarım bu bilgilerle mutfağınızın lezzetine lezzet katarsınız.
1-Çorba Yaparken Bu Sudan Kullanmayın!
Çorba yaparken mutlaka et veya tavuk suyu kullanın. Eğer et ve et ürünleri tüketmiyorsanız tabi ki zorunda değilsiniz ama normal yani sade suya göre çorbanızın daha lezzetli olacağını göreceksiniz.
2-Kısık Ateşte Pişirin
Hızlı olsun diye yüksek ateşte pişirdiğiniz çorbanızın tadı yok olacaktır. Çorba yaparken içine eklediğimiz sular zaten sıcak olduğu için bırakın kendi kendine ağır ateşte pişsin. Bu yöntemle çorba hem kıvamında hem de lezzeti yerinde olacaktır.
3-Çorbayı Nasıl Terbiye Ederiz?
Bir kaç yöntemle çorbanızı lezzetli mi lezzetli hale getirebilirsiniz. Örneğin; mercimek ve domates çorbasını 1-2 kaşık tereyağında kokusu çıkana kadar kavurduğunuz 1-2 kaşık un ile terbiye edebilirsiniz. Bu hem kıvamına hem tadını dengeleyecektir. Eğer yoğurtlu çorba yapacaksanız mutlaka yoğurdu karıştırdığınız kabın içerisine çorbanızın sıcak suyundan azar azar ve hızlıca karıştırarak ekleyin. Yoğurdu çorbanızın suyu ile çoğalttıktan sonra tencerenize ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuzunu ise ocağın altını kapatmadan hemen önce ekleyin.
Diğer terbiye yöntemleri ise; Sütlü Terbiye, Limonlu Terbiye, Yoğurtlu Terbiye..
4-Tam Kıvamında Çorba Nasıl Yapılır?
Eğer çorbanızın kıvamı koyu olduysa yaparken kullandığınız sudan sıcak olacak şekilde yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve arzu ettiğiniz yoğunlukta bırakın. Eğer çok sulu olduysa da un ve tereyağını tavada kokusu çıkana kadar kavurun ve çorbanıza ekleyin.