Bağırsak İltihabı Belirtiler Ve Tedavi Yöntemleri! Bu Bitki Bağırsakları Temizler ve..

Hem Çocuklarda hem yetişkinlerde ortaya çıkabilecek olan bağırsak iltihabının ilaçlarla tedavi yöntemi mevcuttur. Hasta doğru bir şekilde beslenirse tedavi süreci hızlanır.

 Bağırsak iltihabı Mukoza zarlarında oluşan patolojik süreci ifade eder. Böyle bir durumda besinlerin emilimi gittikçe kötüleşmeye başlar ve genel sağlık bozulur. Bağırsak iltihabı kronik ya da akut olabilir. Gerçekleşen iltihap ya da patolojik değişiklikler küçük bir alanda meydana geliyorsa buna enterit Patoloji denir.

 Eğer iltihaplanma süreci duodenumda gerçekleşiyorsa buna da duodenit patoloji adı verilir. Kolik durumunda Bu hastalık bağırsağın bütün kısımlarını kaplar.  Tiflit söz konusu ise bu durumda çekum iltihabı söz konusudur. Kalın bağırsak iltihabı gerçekleştiyse ülseratif kolit rektumun anal sinüsleri iltihaplanmışsa buna da kriptit patoloji adı verilir.  

 Bağırsak İltihabı Neden Olur?

Belirli türde virüsler ya da bakteriler sindirim sistemine sızarsa bağırsak iltihabı ortaya çıkar, mantar veya protozoa enfeksiyonunda da bağırsak iltihabı oluşur. Genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ya da bağırsak florasında değişiklik meydana gelirse bağırsak iltihabı sorunu ortaya çıkar.  Özel bir süreçte hormon değişimlerine bağlı olarak hamile kadınlarda gastrointestinal sistemde Bu sorunlar geçici olarak ortaya çıkabilir.

 Bağırsak İltihabı Belirtileri Nelerdir

 Hastalığın belirtileri yemek yedikten sonra bulantı ve kusma isteği konuşması, 1-2 haftalık kısa süreçte kilo kaybı kansızlık ciltte solgunluk, saç ve cildin kuruması, şişkinlik, diş eti kanamaları kolit veya dışkıda kan bağırsak iltihabının belirtileri olabilir.

 Bağırsak İltihabı Teşhisi Nasıl Konur?

 Doktor hastanın şikayetlerini dinler ve ilk muayene sırasında anamnez toplar. Dış muayene ile beraber palpasyon yöntemi ile teşhis koyabilir. Tıpta kullanılan copcogram yöntemi ile alt bağırsaklarda enfeksiyon tespit edilebilir. Hasta için biyokimya yapılarak tümör varlığı araştırılabilir, dışkı bakteriyolojik analizi yapılarak bağırsak iltihabı teşhisi konabilir.

 Evde Bağırsak İltihabı Tedavi Edilir Mi?

 Enfeksiyonların evde tedavi edilmesi ilaç olmadan mümkün değildir. Ancak hasta, doktorun reçete edeceği ilaçlarla beraber, beslenme programı, düzenli uyku programı gibi düzenleyici tedbirler önerecektir.  Doktorlar bu hastalıklar için aminosalisilatlar fitil ve lavman şeklinde ilaçlar  ve tnf inhibitörleri reçete ederler. Ayrıca antimikrobiyal ilaçlar antelmintik ilaçlar doktorların reçete edeceği ilaçlar arasındadır.

Bağırsak İltihabı Bitkisel Tedavi

 İlaçlı tedavi yöntemi ile beraber papatya çayı kırlangıç otu,- tıbbi tavsiye olmamakla beraber- tavsiye edilmektedir. Genel olarak gastrointestinal sistem bozukluğu olan hastalarda yulaf ezmesi yulaf suyu önerilmektedir.  Ayrıca bitkisel ürünlerden yarar görmek isteyenler için keten tohumu yararlı mukus oluşturması açısından yararlı olabilir. Keten tohumu ağrıları giderir ve dışkının rengini normalleştirici etki gösterir. Yine de bitkisel tedavi öncelikli tedavi yöntemi değildir, sadece hastanın rahatlaması açısından yararlı olabilir. Belirtiler görüldüğünde, enfeksiyonların daha fazla tahribata yol açmaması için zaman kaybetmeden gastroloji uzmanına görünmek yararlıdır.

İlgili Haberler

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Sodalı Patatesli Börek Tarifi
Seçim Anketlerindeki Algı Sürüyor! Cumhur İttifakının Oy Oranı herkesi Şaşkına Çevirdi

Sağlık Haberleri

Zararı çok büyük! Sirkeyi uzak tutmanız gereken 5 yer! Asla kullanmayın asla
1 bardak içmek yetiyor. Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırdığı kanıtlanan içecek
Deneyen faydasını görüyor! 1 tatlı kaşığı tüketildiğinde hafızayı uçuşa geçiren tek baharat
Bir bakışta anlayabileceksiniz. Bozulmuş zeytinyağı kendini böyle belli ediyor..
Yumurta kaynattığınız suyu sakın dökmeyin. Sağladığı faydalar herkesi çok şaşırtacak türden..