Çıtır Ev Baklavası Tarifi

Baklava Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarındandır! Son derece yapılışı kolay olan bu tatlıyı evde yapmak çok kolay. İşte püf noktası

Bugüne dek baklavamı evde hep kendim yaparım. Açıkçası her bayram otuz senedir bizim evde böyle olmuştur. Şimdi sizlere en pratiğinden bayramlık baklava tarifi vereceğim sizlere:

Sizlerde bu bayram kendi tatlınızı evde yapabileceksiniz

Baklava tarifi

Malzemeler;

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

6 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

İçi için;

Ceviz

Fındık

Fıstık

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker

5 bardak su

Birkaç damla limon

Hamuru açmak için;

Mısır nişastası

Üzeri için;

350 gram tereyağı veya margarin

Hazırlanışı;

Bir kabın içerisine yumurta, süt, sıvıyağ, sirke, tuz ve kabartma tozu alınır ve karıştırılır. Homojen bir kıvam alınca un eklenerek yoğurulmaya başlanır, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemi devam edilir. Hazır olan hamur 30 eşit parçaya bölünür. Bütün parçaları yemek tabağı boyutunda açılır. Aralarına nişasta eklenerek 10 tane hamur üst üste konur ve bu şekilde oklava yardımı ile tepsi boyutunda açılır. Hamur tepsiye serilir ve içerisine ceviz, fındık, fıstık tercihe göre ne eklenecekse konur. Bu şekilde 3 hamurda üst üste dizilir ve istenilen şekilde kesilir. Üzerine eritilen tereyağı dökülerek 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayarda olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için orta boyutta bir tencerenin içerisine şeker ve su alınır 15 dakika orta seviyede yanan ocağın üzerinde kaynatılır, birkaç damla limon sıkılarak 5 dakika daha kaynatılır. Baklava soğuk şerbet sıcakken şerbet eşit miktarda baklavaların üzerine dökülür. Şerbetini çekip bir süre bekletildikten sonra tüketilebilir. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri Haberleri

Yufkayı İyi Açamıyorsanız 1 Kaşık Bundan Koyun! Yufka Uçurtma Gibi Açılıyor
İnanmayacaksınız ama mantarlar bu yöntemle 1 yıl taze kalıyor ve bozulmuyor
Tüm köylülerin bildiği teknik! Lezzetli yoğurt mayalama tüyosu! Asla sulu olmuyor
Anne elinden çıkmış gibi lezzetli poğaça... Yumuşacık mayasız anne poğaçası tarifi
Taze fasulye turşusunu erimeden yapmak için deneyin. Turşunuz böyle lezzetli oluyor