Saksıda bu teknikle kilolarca salatalık yetiştirebilirsiniz! Tadındaki lezzet bile çok farklı

Saksıda sadece çiçek bakmayın bu teknikle kilolarca salatalık yetiştirin ve ev ekonomisine katkıda bulunun

Şehir hayatında yaşayan birçok kişi köy hayatına imrenerek bakıyor. Evde çiçek besleyenlerin sayısı epey fazla. Ancak evde saksıda sebze yetiştirmek de imkansız değil. Özellikle evde en hızlı yetişen sebzeler arasında salatalık ilk sırada yer alıyor.

KOKUSU VE TADI ÇOK BAŞKA

Organik yöntemlerle evde salatalık yetiştirenlerin ilk söylediği şey de belli. Salatalığın tadı ve kokusu çok farklı oluyor. Eğer siz de evde salatalık yetiştirmek istiyorsanız saksıları hazırlayın.

Çünkü sanıldığı kadar zor değil.

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Evde salatalık yetiştirmenin püf noktaları paylaşıldı. İşte salatalık yetiştirirken işinize yarayacak tüm bilgiler.

1. Adım: Malzemeleri Temin Edin:

Salatalık ekiminde ihtiyacınız olacak tüm malzemeleri çiçekçilerden veya yapı marketlerden temin edebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler;

  1. 10 adet salatalık tohumu
  2. Gübre
  3. Drenajlı derin ve geniş bir saksı
  4. Destek/Yükseltici
  5. Organik maddeler bakımından zengin toprak

2. Adım: Saksıya Toprak ve Yükseltici Koyun:

Salatalık ekimi için uygulamanız gereken ikinci adım, yükselticiyi yerleştirmektir. Salatalık fidelerinin tutunabilmesi ve büyüyebilmesi için yükselticiye ihtiyaçları vardır. Saksının içerisine 3 adet yükseltici koyun ve üstlerini birbirine bağlayın. Yükseltici yerine evde bulabileceğiniz sağlam sopaları da kullanabilirsiniz. Yükselticilerin düşmemesi için, saksıya toprak doldurun. Yükselticilerin veya sopaların sabit durduğundan emin olun.

3. Adım: Tohumları Ekin:

Sıra geldi salatalık tohumlarını ekmeye. Saksıdaki toprağın orta kısmına oyuk açın. (Çok derin olmasın.) Açtığınız oyuğun içerisine salatalık tohumlarını yerleştirin. Bir saksıya maksimum 10 adet tohum koyun. Salatalık tohumlarının üzerine hafifçe toprak ekleyin. Toprağı çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Bu sayede daha hızlı ve çabuk büyürler. Salatalık tohumları için en uygun zaman Temmuz ayı olsa da, bahar aylarında da ekim yapabilirsiniz.

4. Adım: Toprağı Bol Bol Sulayın:

Tohumları ektikten sonra toprağa mutlaka ilk suyunu verin. Saksınızı bol güneş ışığı alan bir ortama yerleştirin. Bu aşamadan sonra yerini çok değiştirmemeye özen gösterin. Salatalıkların büyüme aşamasında günde en az 8 saat güneş ışığı alması gerekir. Salatalıkları her gün sulayın. Sulama işlemini delikli ve hafiften tazyikli su kaplarıyla yapmanız daha etkili sonuç verecektir.

5. Adım: Salatalık Fidelerini Mutlaka Kontrol Edin:

Salatalık fideleri yükselmeye başladığında, birbirini ezmelerine izin vermeyin. Saksıdaki daha az gelişen fideleri dikkatli bir şekilde sökerek yeni bir saksıya ekebilirsiniz. 30 cm genişliğinde bir saksıda 2 adet salatalık fidesi olması yeterlidir.

6. Adım: Toprağı Gübreyle Zenginleştirin:

Salatalık büyümeye başladıktan sonra da her gün sulamaya ve güneş ışığı almasına dikkat edin. Salatalığın daha hızlı ve verimli büyümesi için haftada bir kez toprağı üst kısmından gübreleyin. Bu sayede daha kısa sürede lezzetli salatalıklar yetiştirebilirsiniz.

7. Adım: Salatalıkları Toplayın:

Yukarıda bahsettiğimiz adımları doğru bir şekilde uyguladığınızda, ortalama 60-70 gün içerisinde kütür kütür salatalıklar elde edersiniz. Salatalıkları dalından koparacağınız zaman, dikkatli olun. Bitkinin gövdesine zarar vermemeye özen gösterin. Saksıda yetiştirilmiş tamamen organik salatalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: Uskuphaber.com

İlgili Haberler

7.500 TL almak için 31 Aralık 2023'e kadar başvuru şart: Emekliler başvurmazsa para bankaya kalacak
Yargı'dan ayrılan Kaan Urgancıoğlu hangi projede yer alacak belli oldu! Partneri de duyuruldu
Evden küfü uzak tutan çiçek... Meğer evdeki tüm küf sorununu ortadan kaldırıyormuş

Gözden Kaçanlar Haberleri

Dev Banka İflas Etti Parası Olan Müşteriler ATM'ye Akın Etti
Tadı Poğaça Gibi Oluyor ; Peynirli Tuzlu Kurabiye Yapmanın Yolu
Akdeniz Depremle Sallandı
Elektrik faturanız 160 TL'den fazla geliyorsa bu yöntemi uygulayın: İşte yarı yarıya düşürmenin formülü
İnternet sitem google da çıkmıyor