Sivilce Nasıl Geçer? Sivilceli Ciltleri Makyaja gerek kalmadan güzelleştiren öneriler

Sivilce her yaştan insanın sorunudur. Genelde krem veya makyaj yaparak gizleriz onları. Ancak bu bilgiler işinizi kolaylaştıracak

    Sivilce genelde ergenlik döneminde  başlayıp, yaş ilerledikçe düzelen veya uzun yıllar düzelmeyen, piskolojiyi de önemli ölçüde etkileyen bir cilt sorunudur. Ciddi olduğu taktirde, bir dermatoloğa görünülmesi tavsiye edilir.

    Fakat cilt bakımına biraz hakim isek, gerçirmek için deneyebileceğimiz birkaç şey mevcut. Tabiki bunlara ek olarak sağlıklı, yeşillik ağırlıklı beslenmek, günde 2-2,5 Litre su içmek, kullanılıyorsa ilacın veya birazdan vereceğim tüyoların etkisini arttıracak ve hızlandıracaktır.

  - Yarım çay bardağı ılık suyun içine 5-6 adet karanfil koyup birkaç saat bekletelim. Hafif turumcumsu bir renk alan bu suyu sabah ve akşam olmak üzere, cildimizi temizledikten sonra, pamukla tonik niyetine yüzümüze tampon hareketlerle uygulayalım. Karanfilin mikrop kırıcı özelliği olmasından dolayı, hem sivilceleri iyileştirecek hem de cildi ferahlatıp yatıştıracaktır.

  -  Sarımsak, domates, ceviz başta olmak üzere aşırı kuruyemiş, fast-food  tüketmek , fazla acı yemek  sivilceleri azdırarak arttırır. Cilt bakımı önemli olduğu kadar , beslenme şeklid de çok önemlidir. Sağlıklı, parlak bir cilt için sadece ürünlerden sonuç beklemek , dıştan takviye vermek yararsız olacaktır.

  - Çok fazla alkol içeren ürünler kullanmak da sivilceleri iyileştirmez, tahriş ederek çoğaltır. Alkol, genelde çok yağlı ciltleri matlaştırmak için , bazı ürünlerde kullanılır. Fakat içeriği temiz olmayan, içerisinde çok fazla alkol olan bir çok ürün piyasada mevcut. Bunlar bilinçsizce kullanıldığında cildi iyileştirmez, zarar verir.

   - Ev halkıyla aynı yüz havlusunu kullanmak, yıllardır her yerde söylense de, hala çoğu kişinin uyguladığı bir şeydir. Bu sadece sivilceli ciltler için değil, her cilt için sağlıksızdır. Herkesin ıslak yüzünü sildikten sonra, o bakterilerle birlikte nemlenip kuruyan bir bez kumaştır havlu. Daha sonra bunu yüzüne süren kişi de o bakterileri yüzüne sürmüş olacaktır. Bunun yerine banyonuzda kağıt havlu bulundurmanız , cilt bakımı rutininden sonra bu havluyla yüzünüzü kurulamanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

    - Yine bir diğer tavsiye ise, 2-3 günde bir yastık kılıfını değiştirmek olacaktır. Saçımıza kullandığımız ürünler, cildimize kullandığımız ürünler, yağlanan cildimiz gece boyu yastık kılıfımıza temas eder. Bu da 3 günden fazla kullanmamamız gerektiğinin kanıtıdır. Aksi takdirde cildimiz bu yüzeye çok fazla temas edip bakteri üretecek bu da sivilceye neden olacaktır.

İlgili Haberler

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Tavuklu Patlıcanlı ve Biberli Makarna Tarifi! Enfes Oluyor
Canınız Tost çektiyse eğer Bu Tost çok doyurucu - Lokum Gibi Patates Tostu Tarifi
Kusursuz Bir Makyaj Yapmanın Sırları! Makyaj Yapmadan Önce Cilde ne Sürülmelidir?

Güncel Haberleri

Emeklilere dev promosyon! ING Bank Kasım ayı için duyurdu
Ertan Sayın yönetimindeki Son Mühür zirveye koşuyor
Medyada Yer Bulamayanlar açıldı
Kocaeli Haberleri için en doğru adres Kocaeli Barış Gazetesi
Canan Karatay yeni favorisini açıkladı. Bunu yiyenlerin ömrü uzuyor