Zehir saçan yiyecekler ve hileli gıdalar gündeme getirilmiyor olsa da büyük bir sorun teşkil ediyor. Sağlığımızla oynayanların oyunlarına ise her gün bir yenisi daha ekleniyor!
İşte sağlığımıza zarar verenlerin oynamış oldukları oyunlara ilişkin herkesin bilmesi gereken bilgiler. Çok şaşıracağınız detaylar var. Bu yüzden arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın
Sağlıklı diye alıp tükettiğimiz birçok besin aslında dışarıda uygulanan hileler ile sağlıksız bir hale geliyor. Hem paramızdan hem de sağlığımızdan oluyoruz. Faydalı diye aldıklarımızın bazısına gıda boyası bazısına ise yenmemesi gereken katkı maddeleri katılıyor. Üreticiler maliyetten tasarruf ederken tüketiciler sağlığından oluyor. Denetimler ise havada kalıyor.
Peki Aldığımız Ürünün Katkılı Olup Olmadığını Nasıl Tespit Ederiz?
- Süte deterjan koyarak daha beyaz ve yoğun kıvama getiriyorlar. Evet, evet. Yanlış duymadınız gerçekten yoğunluğu artıp daha ağır gelsin diye bize deterjanlı süt içiriyorlar. Bunu anlamanın yolu ise, Aldığınız sütün çok fazla köpürmesidir. Diğer yöntem de alacağınız az bir süt ile suyu karıştırıp çalkalamaktır. Çalkalayınca normalde de süt köpürür ancak Deterjan Katkısıyla oldukça yoğun bir köpük ortaya çıkacaktır.
- Bala şeker ekleyip doğallığını bozuyorlar. Böylece gider az gelir çok oluyor. Ancak tüketicinin sağlığıyla oynuyorlar. 1 Bardak suya 1 damla bal ekleyin. Gerçek bal suda dağılmaz şeker katkılı olan ise erir.
- Kahveye kil katıp doygunluğunu artırıp daha ağır gelir. Ancak insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır.1 bardak suya 1 kaşık kahve ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekleyin. belirli bir süre sonra kahve yüzeye çıkarken kil alta inecektir.
- Una yabani ot tohumları ekleyerek katkı oluşturuyorlar. Aradaki renk farkını kapatmak içinse çamaşır suyu kullanıyorlar. Bunu ayırmanın yolu ise tezgaha unu döküp yakından incelemektir
- Antep fıstığı tozu yerine dondurulmuş bezelye çekiyorlar. Hatta bu durum piyasada o kadar yaygın ki satın alınan baklavalarda bile kullanılıyor. Ayırmanın yolu ise renkten geçiyor. Bezelye antep fıstığına göre daha koyu yeşildir.