Bir dönemin yıldızıydı... Dev firma yüzlerce çalışanıyla iflas başvurusu yaptı…

Bir dönemin yıldızıydı... Dev firma yüzlerce çalışanıyla iflas başvurusu yaptı…

Küresel ekonomik krizin pençesine aldığı kot pantolon devi 450 çalışanıyla iflas başvurusu yaptı. İflas sektörde olay yarattı.

Tüm dünyadan iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Birçok ülkede yaşanan ekonomik daralma dev şirketlerin iflas etmesine yol açıyor.

SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ ŞİRKET İFLAS ETTİ

TGRTHaber.com.tr sitesinden Mücahit Dere'nin derlediği habere göre; Bir döneme damga vuran şirket iflas etti.

Haberde iflas eden şirketle ilgili detaylara da yer verildi.

EKONOMİK KRİZ GİDEREK DERİNLEŞİYOR! TÜM DÜNYA DİKEN ÜSTÜNDE

Çin’de başlayan Kovid-19 kriziyle dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin etkileri Rusya-Ukrayna savaşıyla daha da belirginleşti.

Ülkemizde de olmak üzere dünya genelinde iflaslar peş peşe gelmeye başladı. Hizmet ve gıda sektöründeki iflasların ardından bir haber de tekstil sektöründen geldi. 1981 yılında ilk mağazasını açan ve 1990’lı yıllara adeta damga vuran giyim zinciri Score, iflasını ilan etti.

zip-1268656-1280.jpg

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

yeniakit.com.tr'de yer alan habere göre Hollanda’da bulunan Zutphen mahkemesine iflas başvurusu yapan firmanın kot pantolon markası Chasin de 450’ye yakın çalışanıyla iflas başvurusu yaptı.

Score, onlarca yıldır Hollanda alışveriş caddelerinde mevcuttu. Girişimci Jan Peters, 1981'de Apeldoorn'daki ilk mağazayı açtı ve ardından genişlemeye devam etti. Zutphen mahkemesinin bildirdiğine göre, iflas sırasında Score and Chasin'in Hollanda'da 50'den fazla mağazası, bir çevrimiçi mağazası ve yurtdışındaki diğer mağazalarda satış noktaları vardı.

Score firmasının iflas etmesi sektörde de olay yarattı. Yeni iflas haberlerinin gelecek olmasından sektör temsilcileri endişe duyuyorlar.

Kaynak: yeniakit.com.tr - Derleme: Uskuphaber.com

İlgili Haberler