Öğrenen herkesin evinde çiçek bolluğu yaşanacak! En hızlı Çiçek çoğaltma tekniği

Öğrenen herkesin evinde çiçek bolluğu yaşanacak! En hızlı Çiçek çoğaltma tekniği

Çiçek çoğaltma tekniği merak ediliyor. Öğrenen herkesin evinde çiçekler açacak.

Çiçekler, evimizin güzel süsleri arasında yer alırken aynı zamanda ferahlatıcı canlılarıdır. Bu nedenle, çiçeklerimizi zamanla çoğaltmak isteyebiliriz. Profesyonel bir çiçek bakıcısı olmadan da çiçek çoğaltmak mümkündür ve bu yöntemler birçok kişi tarafından bilinmektedir. İşin sırrını bilen herkes çiçeklerini çoğaltabilir.

Eğer siz de çiçeklerinizi çoğaltmak istiyorsanız, doğru adreste olduğunuzu söyleyebiliriz. Çiçek çoğaltma konusunda bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik. Bu yöntemler sayesinde işinizi kolaylaştırabilir ve evinizde daha fazla çiçek bulundurabilirsiniz.

İşte çiçek çoğaltma tekniğiyle ilgili bilmeniz gereken her şey!

sesgazetesi.com.tr adresinde yer alan bir içerikte; Çiçek çoğaltma teknikleriyle ilgili bilinmesi gerekenler sıralandı.

maxresdefault-001.jpg

SALON ÇİÇEKLERİ NASIL ÇOĞALIR?

Oldukça güzel bakılan salon bitkileri uzun süre yaşarlar. Salon bitkilerinin uzun süre yaşamasının en önemli sebeplerinden biri yerini sevmesi ve bakımıdır. Salon bitkilerinin bazıları biraz zaman sonra çürümeye başlasa bile devamlılığını sağlayabilecek geride kökler bırakır. Sağlam olan kökleri çürük olan köklerden ayırıp tekrar bitki çoğalması yapılabilir. Bu çoğalma yani alma işlemi kökten bitki ayırarak çürümeyen köklerin başka bir saksıya yeniden ekerek gerçekleşir. Bu şekilde alınan kök, uygun ışık ve sıcaklık verildiği takdirde yeniden büyüyecektir. Salon çiçeklerinin birçok çoğaltma yöntemi vardır.

SUYA KOYARAK ÇOĞALTMA İŞLEMİ NASIL OLUR?

Bu çoğaltma işlemi en pratik yöntemlerden biridir. Bu çoğaltma işlemi sayesinde çiçeğin bir yaprağı kırılıp sap kısmından suya koyulur. Bu suda yaklaşık 10 gün kadar bekletilir. Bu şekilde beklenen yaprak zamanla köklenir. Kökten bu yapraklar yeniden saksıya koyulur ve ekilir. Ekildikten sonra bu saksıda yeniden büyümesi beklenir.

maxresdefault-002.jpg

ÇELİKLEME İLE ÇOĞALTMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Bu yöntem herkes tarafından bilinmeyen, tutma olasılığı biraz daha az olsa da tercih edilen yöntemdir. Bu yöntem sayesinde çiçekler yeniden çoğaltılabilir. Bu çoğaltma yöntemi uygulandıktan sonra olasılığı daha düşük olsa da mutlaka denenir. Bu yöntem çiçek dalının kırılarak yeniden başka bir toprağa ekilmesi yöntemidir. Eğer çiçek tohumu ya da dalı Bu toprağın severse çok geçmeden güzelleşerek büyüyecektir. Bitkiler insanlar için çok önemlidir. Onlara bakmak da oldukça zordur ve değerlidir. Bitkilere gözümüz gibi bakarak onları korunup gerekli olan imkanlar sağlanmalıdır. Bu şekilde çevre güzelleşecek daha güzel dünyaya kavuşulacaktır.

Derleme: Uskuphaber.com - Fotoğraflar: youtube.com - Kaynak: sesgazetesi.com.tr

İlgili Haberler