Sağlık ve şifa deposu Lahana Turşu Kavurması tarifi! Karadeniz'in en güzel lezzeti!
Lahana turşu kavurma özellikle Karadeniz'de bolca tüketilen bir lezzet. Yanında mısır ekmeği ile birlikte Karadeniz yaylalarının esintisini mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Enfes tarif yazımızda!
Karadeniz'den çıkan lezzet lahanalı kavurma tarifi ile parmaklarınızı yiyeceksiniz. Turşunun yerine hızlıca yapıp tüketebileceğiniz lahana turşusunun yanında mısır ekmeği de yaparsanız Karadeniz'in en lezzetli kombinini mutfağınıza getirebilirsiniz. Hatta ilginç gelecek ancak yanında patates kızartarak kahvaltılık hale bile getirebilirsiniz ki bu kombini genel olarak İtalyanlar yapıyor. Uluslararası mutfağa bile hitap eden lahana turşu kavurması, bir de şifa deposudur.
Lahana turşu kavurmasının bilinmeyen faydaları
Turşudaki antioksidan özellik ile birlikte lahananın faydaları birleşince ortaya tam bir ilaç çıkıyor. Ayrıca probiyotik eksikliği olanlar için ce bir kaynak olan lahana turşusu kavurması, sindirim sistemine iyi geliyor. Bağışıklığı arttırdığı bilinen yemek, sağlıklı ve lezzetli beslenmek isteyenler için güzel bir seçenek. Ancak fazla yenmemesi konusunda doktorlar uyarıyor zira içerisindeki maddeler hassas midesi olanlara dokunabilir. Bu nedenle ekmek, sulu yemek ya da mısır ekmeği gibi hafifletici gıdalarla beraber tüketilmesi hem mideyi korur hem de lezzetini ikiye katlar.
Lahana Turşusu Kavurma Tarifi
Malzemeler
250 gr lahana turşusu
3 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tarif
Lahanaları suyundan çıkararak süzgeç içine bırakalım. Onlar süzülürken biz de soğanları piyazlık doğrayalım. Tencereyi de ocağa koyduktan sonra yağı kızdıralım ve doğramış olduğumun soğanları için atalım. Soğanları güzelce yakmadan kavuralım. Yumuşayan soğanlara salça ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Lahanaları da süzgeçten alalım ve elimizin içinde sıkarak tencereye atalım. On dakikaya kadar kavuralım. Sıcağı çıktığında hazır demektir. Yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Saklamak isterseniz fe buzdolabında en fazla üç gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.