Korkutan Uyarı! Cep telefonunuz eğer geç şarj oluyorsa Dikkat ediniz! Çünkü..
Cep telefonlarına dikkat! Eğer geç şarj oluyorsa sebebi bu olabilir. Korkutan uyarı geldi, cep telefonları neden geç şarj oluyor? Geç şarj olan telefonu kontrol etmenin adım adım yolları. Servise yollamaya gerek kalmadan...
Akıllı telefonlar hayatımıza girdi gireli herkes büyük bir şarj problemi yaşamaya başladı. Artık telefonlar da buna uygun olarak uzun süre şarj kapasiteli üretilmeye başladı. Ancak hala şarj konusunda çok başarılı olan telefonlar yaygınlaşmadı.
Elinizdeki telefonun yavaş şarj olduğunu gördüğünüzde telefonun bataryasının ömrünü tamamladığını düşünerek hemen servisçide soluğu almaya hiç gerek yok. Öncelikle birkaç ufak kontrol yapmak gerekiyor.
Şarj aletinde de sorun olabilir
Telefonun şarj aletinin kablosundan da kaynaklanabilecek olan bu durumu test etmek için ilk önce kablonuzu bir inceleyin. Evde kedi varsa sakın şarj aletlerini dışarıda tutmayın çünkü kedilerin en affetmeyeceği eşyalarınızdan birincisi kulaklık ise ikincisi de şarj aletiniz olacaktır. Minik ısırık izleri varsa büyük ihtimalle şarj kablonuz zarar görmüştür.
İz yoksa bile mutlaka ilk adımda başkasından şarj aleti bularak telefonunuzu bir şarj etmeyi deneyin. Eğer tıkır tıkır şarj oluyorsa anlayın ki yeni bir şarj aleti edinme vakti gelmiş. Şarj aleti satın alırken de ne kadar pahalı olsalar da orijinal cihaz satın almak pil ömrünü uzatacaktır.
Şarj girişini inceleyin
Diğer yandan şarj soketinde de bir problem meydana gelmiş olabilir. Pil yatağında meydana gelebilecek hasarlar gözle anlaşılmayabilir ve tamir etmesi için servise yollamanız gerekebilir.
Yine de hem şarj soketine hem de şarj aletinizin ucuna büyüteç ya da ışıkla bir bakın. Bazen buralara bir toz girebiliyor ve şarj süresini yavaşlatabiliyor. Eğer böyle bir durum söz konusuysa da dikkatli bir operasyon gerekiyor çünkü bu bölge çok hassastır. Plastik bir çubukla bu kısımdaki toz ya da tüyü çıkarmanız şarj sürenizi hızlandıracaktır.
Sorun çok başka bir sebepten kaynaklanıyor olabilir
Sebep şarj aletleri ya da batarya bile olmayabilir. Telefonunuzun marka ve işletim sistemine göre internette ufak bir araştırma yaparak arka planda çalışan uygulamalara göz atın. Bu uygulamalar da şarjı çok fazla yiyebiliyor.