Türkiye'nin dev süt şirketi iflas etti! Fabrika icradan satılacak

Türkiye'nin dev süt şirketi iflas etti! Fabrika icradan satılacak

Türkiye'den iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Şimdi de dev bir süt şirketi iflas etti.

Son dönemde yüksek enflasyonla boğuşan Türkiye'den peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Ülke genelinde çok sayıda şirket iflas ederken iflas eden şirketler arasına bir yenisi daha eklendi.

SÜT DEVİ OLAN ŞİRKET İFLAS ETTİ

Türkiye’nin önde gelen süt markalarından Kay süt iflas etti. Şirketin Balıkesir’deki fabrikası icradan satışa çıktı. Gelen bilgilere göre dev şirketin ekonomik zorlukları aşamadığı öğrenildi.

milk-2474993-640.jpg

Temeli 1970’lerde atılan Kay Süt, kurucusu Kemal Ayhan'ın vefatı sonrası el değiştirdi. Dev tesisin yeni sahibi Ankara merkezli Yıldızlar SSS Holding oldu. Ancak, gruba devirden sonra şirket mali darboğaza girdi. Konkordato talep eden şirketin Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde bulunan fabrikası icradan satışa çıktı.

milk-518067-640.jpg

DEV BANKA SATIŞINI İSTEDİ

Halktv'nin haberine göre, alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Mar Tüketim Maddeleri AŞ’ye ait görünen Kay Süt fabrikasını icradan satışını istedi. Balıkesir 4. İcra Müdürlüğü’nün satış dosyasına göre, 34 bin 432 metrekare alan üzerine kurulu tesis için 668 milyon TL bedel belirlendi. Tesisin icradan satış ihalesi 16 Temmuz günü yapılacak.

glass-1587258-1280.jpg

OTEL ARAZİSİ DE İCRADAN SATIŞA ÇIKARILDI

Öte yandan, Yıldızlar SSS Holding’e ait İzmir Çeşme’deki değerli bir arazisinin de icradan satışı talep edildi. Halk Bankası’nın satışını istediği otel arazisi için belirlenen bedel ise 417 milyon TL. Arazinin satış ihalesi ise 8 Temmuz’da yapılacak.