Karbonhidrat Yani Ekmek Yemeyi Bırakırsanız Ne Olur? İşte Vücutta gerçekleşenler
Ekmek yemeyi aniden bırakmak çok zararlı olabilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde tüketmeniz en sağlıklı olanıdır. İşte Karbonhidratı tamamen kesince vücutta yaşanabilecekler...
Ekmeği kes kilo verirsin diyenlere aldırış etmeyin. Birden ekmeği kesmeniz durumunda vücudunuz inanılmaz derecede kendisini kötü hissedebilir. Bu yüzden doktor kontrolünde ekmeği bırakmanız en sağlıklı olanıdır.
Bakın Vücut ekmek yemeyi bıraktığımızda nasıl tepki veriyor..
Bu arada hatırlatalım Basit karbonhidratlar; beyaz şeker ve bal gibi yiyeceklerde bulunmaktadır. Kompleks yani zor sindirilen karbonhidratlar arasında ise ekmek, pirinç, bulgur, makarna, erişte gibi yiyecekler bulunmaktadır.. Yani ekmek karbonhidrat içeriyor mu ? Sorusunun cevabı evet ekmek karbonhidrat içermektedir...
Düşük karbonhidrat diyetleri, özellikle ünlülerin de kullandığı kilo verme yöntemlerinden biridir. Karbonhidratı azaltmak yağ yakmanıza yardım etse de vücudunuza birçok yan etkisi vardır.
1- Sersemlemiş hissedebilirsiniz.
Vücutta karbonhidrat olmaması vücudu strese sokacaktır. Karbonhidrat almayı bıraktığınız da vücudunuz enerji için glukozu enerjiye çeviremeyecektir. Bu durum tipik olarak mide bulantısına, baş dönmesine, sinirlilik haline sebebiyet verebilir.
2- Gün içerisindeki aktifliğiniz azalacaktır.
Vücudunuz düşük karbonhidrat diyetine alışmaya çalışırken enerji için yağ yakmaya başlayacaktır. Glukoza göre yağlar daha yavaş sindirilen enerji kaynakları olduğu için vücudunuz bu duruma hemen adapte olamayabilir. Bu da gün içerisinde istediğiniz anda istediğiniz kadar enerjik olamama, harekete geçememe gibi sorunlara sebebiyet verecektir.
3- Kalp sağlığı için faydalı bir yöntem değildir.
Yapılmış kontrollü deneylere göre düşük karbonhidrat diyeti yapan bireylerde kalp hastalıklarına bağlı ölümler erken yaşlarda görülebilmektedir. Karbonhidratlar kanda önemli bir taşıyıcıdır. Ayrıca karbonhidrat kaynakları inflomasyonlarla savaşan değerli besin kaynaklarıdır. Eksikliğinde vücut hastalıklarla mücadele de zorluk çekebilir.
4- Metabolizma hızınız yavaşlayacaktır.
Vücudunuza karbonhidrat almayı bıraktığınızda sindirim konusunda zorluk çekebilirsiniz. Bunun sonucunda kabızlık hastalığı size uğrayabilir. Karbonhidratlar lifli gıdalar oldukları için bağırsaklar tarafından çokça sindirim esnasında kullanılırlar. Karbonhidrat olmadığında bu durum kabızlığa neden olabilir.
5- Kas krampları yaşayabilirsiniz.
Düşük karbonhidrat diyeti yapanların çoğunda kas krampları yaşanmaktadır. Karbonhidrat çeşitlerinin içerisindeki besinler vücut tarafından elektrolit üretiminde kullanılır. Elektrolitler sinirler arası iletimin en önemli karakteridir. Eksikliğinde kramplar olması muhtemeldir.
6- Nefesiniz kötü kokabilir.
Bazı insanların deneyimlerine göre düşük karbonhidrat diyetine başladıkları ilk bir hafta ağızlarında sebebini anlayamadıkları bir koku belirmekte. Bunun sebebi vücudunuzun enerji için karbonhidrat bulamaması sonucu yağ yakması ve sonucunda vücutta yağ asidi oluşmasıdır. Bu durum nefesinizin güçlü bir şekilde kokmasına sebep olabilir.